BALIKÇILIK
KORKUNÇ DEĞİL GÖRKEMLİ: KUSURSUZ BALIKÇILIK İÇİN İPUÇLARI
Balık ekipmanlarını ve kıyafetlerini temiz tutman için pek çok neden var. Yeni başlayanlar için, hiç kimse aylarca yıkanmamış gibi kokmak istemez. Gerekli önlemleri alarak ve kıyafetlerini temiz tutmak konusunda gayretli davranarak, kullanım ömürlerini uzatabilirsin. Ek olarak, birçok balığın —ve özellikle somon gibi balıkların- kokusu, kıyafetlerinin temizliği doğru şekilde yapılmadıysa uzun süre kalır.
HER ŞEY SIRASIYLA
Kıyafet ve ekipmanını iyi şartlarda kullanmak bir şeyle başlar; yer, yer, yer. Balığa çıkmadan önce, hangi tür balığı avlayacağını, hangi ortamda olacağını, yemini ve hava koşullarını iyi düşün. Ve tabi ki suyu.
- Temiz su, kıyafetleri korumak açısından avantajlıdır, tuzlu sudan farklı olarak aktivite boyunca temizlik için kullanılabilir. Ama her zaman gölün ve nehrin tipini, derede bulunan balçığı ve günün sonunda üzerinde birikecek kiri göz önünde bulundur.
- Tuzlu suyun ve toprağın, kıyafet üzerinde yıpratıcı ve yayılan etkisi farklı bir zorluktur. Ekstra önlemler - ve dikkat gerektiren detaylar- rıhtımdan nasıl çıktıysan, aynı şekilde geri dönebilmen için gereklidir. Balık tutarken yapılacak temizlik için yanına temiz su almak, yapılması gerekenlerdendir.
YANINDA GETİR
Uzun ve keyifli bir günün ardından, balıkçılık çok dağınık bir spor halini alabilir. Ancak temizlemen gereken dağınıklığı azaltmanın bazı yolları vardır.
- Su ve lekelere karşı koruma özelliği. kıyafetleri korumak açısından avantajlıdır, tuzlu sudan farklı olarak aktivite boyunca temizlik için kullanılabilir. Ama her zaman gölün ve nehrin tipini, derede bulunan balçığı ve günün sonunda üzerinde birikecek kiri göz önünde bulundur.
- Ter emici kumaş. Serin havada balık tutarken terlemek sıkıntı olmaz, peki ya sıcak havada? Serin ve kuru tutan, nem emici kumaşlar, aynı zamanda olası ter lekelerini de önlemeye yardımcı olur.
- Eldiven.Balıkçı eldivenleri, yem takarken ve temizlik yaparken olta çubuğundan oluşabilecek kaymaları en aza indirgemeye yardımcı olması açısından tasarlanmıştır.
- Su ve lekelere karşı koruma özelliği. kıyafetleri korumak açısından avantajlıdır, tuzlu sudan farklı olarak aktivite boyunca temizlik için kullanılabilir. Ama her zaman gölün ve nehrin tipini, derede bulunan balçığı ve günün sonunda üzerinde birikecek kiri göz önünde bulundur.
- Temiz su. Eğer göl, nehir veya akarsu kenarındaysan, bulması kolay olacaktır. Ama tuzlu su kenarında balık tutacaksan, bir kova veya büyük bir kap temiz suyu yanına al, temizlik için çok işine yarayacaktır.
DAHA FAZLASINI ÖĞRENİN
Bazı hobi balıkçıları yakala - bırak tekniğini kullanır (aslında bazı hassas balıkçılık alanlarında bu bir zorunluluktur), yine de bu işlemler esnasında sıçrayan birçok pislik ve su ile uğraşmak zorunda kalırlar. Yakaladıklarını saklamak isteyenler için, hemen orada temizlik açısından göz önünde bulundurulacaklar:
- Gelişmiş hazırlık. Balığı tutar tutmaz yemeyeceksen bile, hemen temizliğine başlamak önemlidir. Sonraki bölümler: Balığın nasıl temizleneceği, pullarının nasıl çıkarılacağı ve kesileceği ile ilgili adımlar hakkında ayrıntılı bir bölüm. İlk olarak balığın iç organlarını ve kafasını alabilirsin (tercihe bağlı).
- Temizleme kovası. Çıkardıklarını koyabilmen için bir kova iyi fikirdir, böylelikle tekne havuzunu, zeminini veya oturma yerlerini kirletmemiş olursun.
- Hemen orada yıka. Balığı (içini ve dışını) iyice durulamak ve hazırlık alanını temizlemek için yanında temiz su bulundur.
- Saklama alanı. Balığı (içini ve dışını) iyice durulamak ve hazırlık alanını temizlemek için yanında temiz su bulundur. Saklama alanı. Balığını sızdırmaz torbalara koyabilir ve buzla beraber daha serin bir yerde saklayabilirsin. Diğer seçenekler arasında balığı bütün olarak bir buz kutusunun içinde dondurmak, yakaladığın balığı su dolu bir kovada tutmak veya bir tekne akvaryumu kullanmaktır.
DURULA VE İŞLEMİ TEKRAR ET
Balık aktivitesinden sonra yapacağın en önemli şeylerden biri, kendini bir sonraki balık aktivitesine hazırlamaktır. Bu da balık kıyafetlerini detaylıca yıkamayı gerektirir. Makarayı temizlemekten, bot ve t-shirtleri temizlemeye kadar birçok ev temizleyicileri vardır (bebe şampuanı ve mobilya cilasından, çamaşır deterjanı ve pas sökücüye kadar her şey). Çözümler farklılık gösterirken, yumuşak ve doğada çözünebilen temizleyiciler kıyafetlerine ve gezegenimize saygılıdır. Birkaç ipucu:
- Ekipman (kıyafet, ayakkabı, aksesuar). Temiz, soğuk suda ön yıkama yap (gerekirse leke çıkarıcılar ile) ve soğuk suda elle veya makinede yıka. Kuru as. Leke ve kokuların sabitleşmesini önlemek için kurutucuya atma - özellikle yüksek sıcaklıkta. Ayrıca inatçı lekeleri çitileyip kumaşa yaymak yerine lokal olarak çıkartabilirsin.
- Olta takımı (kamış, makara, zoka, vb.) Balık tutarken olta takımını temiz su ile temizlemek işe yarayacaktır, ancak gün sonunda biriken kalıntıları temizlemek de çok önemlidir. Temiz su kullan, yüksek basınçlı hortumlarla su püskürtmekten kaçın, lekeler için yumuşak bir fırça kullan ve paslanmayı önlemek için kaldırmadan önce iyice kurut.
- Sen Nasıl temizlemeyi tercih edeceğin tamamen sana bağlı. Ancak sabun, fırça ve lif kullanmaktan çekinme. Sevdiklerin sana teşekkür edecek.
Yeni maceralarında ilham verecek hikayeler için Instagram'da @columbiasportswear_tr hesabımızı takip et! Balıkçılık ile ilgili ipuçları paylaştığımız diğer yazımız da ilgini çekebilir.